Dla wszystkich uczniów pierwszych klas szkół gimnazjalnych, którzy nie zdążyli sprawdzić swojego stanu zdrowia z PoZdro!, Fundacja Medicover przygotowała ostateczny termin badań przesiewowych. WYSTARCZY REJESTRACJA i zgoda opiekuna dziecka, by wziąć w nich udział.
W Warszawie, trzecia i ostatnia już edycja PoZdro!, zmierza w tym roku szkolnym ku końcowi. Ostatnie badania przesiewowe w jej ramach, przeznaczone są dla wszystkich uczniów pierwszych klas gimnazjalnych z Warszawy, z rocznika 2016/2017, którzy nie mieli jeszcze okazji wzięcia udziału w analizie zdrowotnej w ramach Programu PoZdro! w swoich szkołach.

Badania odbędą się w Centrum Medicover w Warszawie, Al. Jerozolimskie 96, I piętro.

• 31 maja 2017, środa, w godz. 16.00 – 19.30
Badania są bezpłatne, nieinwazyjne, trwają około 20 minut i obejmują: badania wzroku, pomiar ciśnienia, ocenę sprawności krążeniowo-oddechowej, badanie postawy oraz płaskostopia z użyciem podoskopu komputerowego, masy oraz składu ciała wagą do bioimpedancji i są idealną okazją do sprawdzenia stanu zdrowia dziecka.
Jedynym wymogiem udziału dziecka jest zarejestrowanie się na badania oraz podpisanie zgody przez opiekuna.

ZAPISY:

Wszystkich zainteresowanych udziałem prosimy o kontakt z Koordynatorem Lokalnym Programu PoZdro! w Warszawie pod adresem mailowym: kamila.kaniowska@medicover.pl lub telefonicznie: + 48 519 523 459, w godz. 9:00-17:00.
Zgoda na udział w badaniach:
www.bit.ly/PoZdro-zgoda-badania
Serdecznie zapraszamy!