Mało ruchu, czas spędzany najpierw w szkole, potem przed komputerem – to najprostrza droga do nadwagi i otyłości, a nawet do cukrzycy typu 2. Z danych Fundacji Medicover wynika, że blisko 70 proc. młodzieży ma dostateczną, słabą lub bardzo słabą wydolność fizyczną. Sport sprawiać przyjemność, wystarczy znaleźć odpowiednią forme aktywności fizycznej.
Aktywność fizyczna to najlepszy sposób na poprawę humoru, rozładowanie stresów. Sprawdzamy swoje granice, poznajemy organizm przy tym wszystkim pracując nad wzmacnianiem mięśni, poprawą sylwetki, kondycji i serducha. Nasz metabolizm się nakręca, zmniejszamy także ryzyko zachorowań m.in. na tak powszechne teraz choroby cywilizacyjne, czyli te związane z brakiem ruchu. Zdrowy człowiek to szczęśliwy człowiekmówi Katarzyna Witkowska, trener personalny, isnstruktorka fitness i ćwiczeń siłowych oraz programu treningowego Nike Training Club.
Chcieliśmy zaoferować Cross-Trening jest formą aktywności dla osób w każdym wieku i o każdym poziomie sprawności. poprawia wydolność, sylwetkę oraz samopoczucie, nie obciążając przy tym kości i stawów, dlatego jest wskazany szczególnie dla osób młodych, których organizm jest nadal w fazie wzrostumówi Kamila Szarejko, Kierownik Programów Fundacji Medicover.Zapraszamy wszystkich gimnazjalistów do uczestnictwa w zajęciach. Będą mieli okazję się przekonać, że aktywność fizyczna to przede wszystkim dobra zabawa.
Cieszymy się, że możemy kontynuować współpracę z Fundacją Medicover po udanych „HALOwych feriach z PoZdro!” Chcemy, aby uczestnicy mieli możliwość treningu z profesjonalistami, a przy tym znaleźli motywację do regularnego uprawiania aktywności fizycznejmówi Jakub Buga, założyciel PilkaNaHali.pl.
Zajęcia sportowe odbywać się będą przez cały marzec i kwiecień – z wyłączeniem 25.III – w każdy piątek w godz. 16:30 – 18:00 na Ursynowie w hali sportowej na terenie kampusu SGGW, przy ulicy Ciszewskiego 10 w Warszawie.
Linki do rejestracji na poszczególne zajęcia:
01.04 – http://pilkanahali.pl/wydarzenie/8007
08.04 – http://pilkanahali.pl/wydarzenie/8008
15.04 – http://pilkanahali.pl/wydarzenie/8009
22.04 – http://pilkanahali.pl/wydarzenie/8010
29.04 – http://pilkanahali.pl/wydarzenie/8011
Aby uczestniczyć w zajęciach wystarczy się zarejestrować. Rejestracji może dokonać od 1 marca osoba pełnoletnia, rodzic lub opiekun. W tym celu należy wejść na stronę internetową: www.pilkanahali.pl i zarejestrować się na portalu podając swoje prawdziwe dane. Po zakończeniu rejestracji prosimy o wysłanie do nas „Oświadczenia/ Zgody na udział dziecka w zajęciach” na kontakt@pilkanahali.pl. Formularz znajduje się w tym miejscu: http://bit.ly/1TO7FPi Szczegółowe informacje o wydarzeniu dostępne są na stronie internetowej: www.po-zdro.pl. Koszt udziału to 15 zł za 1,5 godziny treningu.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod adresem:
aneta.stepniewska@dev.fundacjamedicover.pl lub kontakt@pilkanahali.pl
Zapisy i rejestracja: