Kto jeszcze nie skorzystał z bezstresowych 🙂 badań przesiewowych PoZdro! dla młodzieży w LUBLINIE – tego zapraszamy! 5 kwietnia (środa) w Centrum Medicover ul. Konrada Wallenroda 4C, godz. 16-19.30. Wystarczy się zapisać – agnieszka.skowronska@medicover.pl lub telefonicznie: 500 900 777 (od wt do pt w godz. 12.00 – 20.00). Konieczne podpisanie przez opiekuna zgody na badania. Formularz na stronie po-zdro.pl – LINK lub w Centrum przed badaniami.
Nieinwazyjne badania obejmują: badania wzroku, pomiar ciśnienia, sprawności krążeniowo-oddechowej, postawy (z użyciem podoskopu komputerowego), masy oraz składu ciała przy pomocy wagi do bioimpedancji.
ZOBACZ ANIMACJĘ! http://dev.fundacjamedicover.pl/podejmij-dzialanie/dzieci-i-mlodziez/ Dowiesz się dlaczego to wyjątkowe badania i jak one przebiegają. Tym razem NIE będziemy badać w szkole. Zapraszamy Was do Centrum Medycznego Medicover, gdzie w ten sam sposób, w 20 minut, profesjonalnie sprawdzimy stan zdrowia wszystkich chętnych dzieci – uczniów I klas gimnazjów, którzy nie brali jeszcze udziału w badaniach PoZdro! w szkole. W razie wskazań medycznych, dzieci dostaną szansę dołączenia do Programu PoZdro!
– Nasze ostatnie badania w Centrum Medicover cieszyły się bardzo dużym powodzeniem, postanowiliśmy zorganizować jeszcze jeden termin badań dla wszystkich pierwszaków ze szkół gimnazjalnych, którzy nie mieli okazji by wziąć udział w badaniach zorganizowanych w ich szkołach – powiedziała Agnieszka Skowrońska, Koordynator Lokalny Programu PoZdro! w Lublinie. – Serdecznie zapraszam i zachęcam w imieniu swoim i Fundacji Medicover do wzięcia udziału poprzez zapisanie się i wyrażenie zgody, gdyż jest to już ostatni termin w naszym mieście.