Kolorowe przebrania, twarze wymalowane farbkami fluorescencyjnymi, świecące gadżety oraz Pałac Kultury i Nauki, który rozbłysnął na niebiesko! Zapraszamy do obejrzenia relacji video z II Wielkiego Nocnego Biegu PoZdro!, zorganizowanego przez Fundację Medicover z okazji XXIV Światowego Dnia Cukrzycy.
Wydarzenie odbyło się w nocy z 13 na 14 listopada na Placu Defilad w Warszawie i zgromadziło 600 osób, które podczas 24-minutowego biegu, utworzyły dwa świetliste okręgi – symbole walki z cukrzycą.
Wszystkim biegaczom serdecznie dziękujemy za wspólną zabawę w rytmie Silent Disco oraz naprawdę gorącą atmosferę! Dzięki Waszemu wsparciu udało się zebrać kwotę 11 000 zł na rzecz dwóch ośrodków – Fundacji Diabeciaki i Poradni Diabetologicznej w Instytucie Matki i Dziecka.
Byli z nami również nasi Mistrzowie Sportu PoZdro! – Małgorzata Zabrocka, mistrzyni Europy w karate oraz Marcin Kosiński, były reprezentant Polski w koszykówce.