Fundacja Medicover – organizacja pożytku publicznego

Logo Fundacja Medicover

Data: Środa, 27 Maja 2020
Czas: 17:00

Dowiecie się ile jest „mięsa w mięsie” oraz ile soli, cukru i tłuszczu zawierają Wasze ulubione przekąski. Pod lupę weźmiemy również inne produkty spożywcze oraz etykiety. Będziecie zaskoczeni naszymi odkryciami! Jako przedsmak – zagadka ?

CO TO JEST? – prawidłową odpowiedź poznacie na naszym warsztacie.

Skład: ciasto: mąka pszenna, oleje roślinne (olej palmowy, olej bawełniany, olej słonecznikowy, olej rzepakowy), cukier, stabilizator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), syrop glukozowa-fruktozowy, drożdże, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), wanilia, substancja konserwująca (propional wapnia 0.1%)
Nadzienie kakaowe 23%: olej palmowy, syrop glukozowy, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7%, odtłuszczone mleko w proszku, alkohol etylowy, emulgator (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), wanilia, substancja żelująca (alginian sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu 0.1%)

Zapraszamy!

Prezenter: Katarzyna Gołąbek – Dietetyk z zawodu i pasji. Żona i mama dwójki urwisów. Ukończyła studia na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu.

Tam też pracuje jako asystent prowadząc zajęcia praktyczne i wykłady ze studentami dietetyki. Związana z Fundacją Medicover od 2015 roku, pracując zarówno w gabinecie, jak i prowadząc warsztaty edukacyjne w ramach programu PoZdro!

Skip to content