Kontynuacją cyklu bezpłatnych wydarzeń sportowych w ramach akcji „Stań się PoZdro! aktywny!”, jest kampania z udziałem Mistrzów Sportu PoZdro! Olimpijczycy, mistrzowie świata, Europy i Polski postanowili wesprzeć działania Fundacji Medicover i programu PoZdro!, zachęcając młodzież do uprawiania aktywności fizycznej.
Jak wynika z badań, 70% dzieci, które w wieku 10-13 lat cierpią na otyłość lub nadwagę pozostanie otyłymi lub mającymi nadwagę dorosłymi. Dlatego wspólnie ze sportowcami różnych dyscyplin, postanowiliśmy zmotywować młodych ludzi, w tym szczególnie gimnazjalistów do znalezienia pasji w sporcie. Mają im w tym pomóc m.in. bezpłatne zajęcia sportowe, prowadzone przez naszych mistrzów.
Sport daje nam nie tylko zdrowie i świetną kondycję, ale też dużo więcej. Co? Zobaczcie sami! 🙂
Zapraszamy do obejrzenia pierwszego z cyklu spotów, tym razem z udziałem naszego PoZdro! ambasadora, Marcina Kosińskiego – reprezentanta Polski w koszykówce, wielokrotnego medalisty Mistrzostw Polski, uczestnika Meczów Gwiazd, a obecnie zawodnika zespołu Legia Warszawa.