Data: Wtorek, 17 Listopada 2020
Czas: 17:30
dr n. o zdr. Beata StepanowPrezenter: dr n. o zdr. Beata Stepanow – specjalista w dziedzinie pielęgniarstwa diabetologicznego, prezes Stowarzyszenia Edukacji Diabetologicznej, dyrektor Centrum Edukacji i Specjalistycnej Opieki Medycznej w Kleczewie, od prawie 20 lat edukuje osoby chore na cukrzycę i ich rodziny, środowiska społeczno-zawodowe. Przez ostatnie lata została uhonorowana kilkakrotnie Tytułem Pielęgniarki Roku i nagrodą „Kryształowego Kolibra” od Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, Tytułem Osobowość Roku oraz Człowiek Roku . Otrzymała w 2019 roku prestiżową Nagrodę Guido Ruffino podczas 55 -go Europejskiego Zjazdu Badań nad Cukrzycą w Barcelonie. Przewodnicząca komitetów naukowych, organizatorka i wykładowca podczas krajowych oraz międzynarodowych konferencji. Autorka programów edukacyjnych dla osób przewlekle chorych oraz projektów realizowanych przy wsparciu funduszy europejskich. Współautorka m. in. Standardów Holistycznej Edukacji Diabetologicznej SED, Raportu “Polska rodzina z cukrzycą” oraz Raportu “Biała Księga – Godność w chorobie przewlekłej”.