logo_samoPrzerywnik od Rajdu 🙂 Uwierzcie, że na tanecznych zajęciach sportowych we Wrocławiu bawiły się fantastycznie i dzieci i dorośli 🙂 Od maleńkiego noworodka po niesamowite Babcie i Dziadków! I są na to dowody – zobaczcie zdjęcia.
142 osoby, cudne Rodziny biorące udział w Programie PoZdro! we Wrocławiu, bawiły się sportowo i radośnie na treningu z Fit-Kids Centrum Aktywnego Dziecka, 4 czerwca. Grupa bardzo aktywnie uczestniczyła, a sportowo-piknikowa atmosfera, mimo dużej intensywności zajęć, była fantastyczna 🙂
fitfunky
Była nietypowa rozgrzewka na wysokim wzgórzu, kilka tematycznych stacji, a wśród nich taniec i choreografia w ramach nowatorskich, fitnessowych zajęć tanecznych Fit&Funky™. Poprowadziła je pełna słońca 🙂 , uśmiechu i wielkiej energii Nikola Sobczak, certyfikowana instruktorka tego rodzaju treningu, których nota bene jest w Polsce zaledwie 15-tu.
Fit&Funky™ jest kompleksowym i wciągającym treningiem tanecznym. Łączy aerobową rozgrzewkę, intensywne ćwiczenia z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała zawarte w choreografii, świeże ruchy taneczne i wyciszający na końcu stretching- co w połączeniu daje perfekcyjny pakiet treningowy. Doskonale się bawiąc i wyrażając siebie w tańcu równocześnie pracujemy nad naszym ciałem. I tak właśnie było u nas na nietypowych zajęciach, które zadziały się wprost pod gołym niebem. Trening skoncentrowany był tym razem na wzmocnieniu dolnych części ciała.
parnoramaNa przyjemnej, rozległej polanie, w Parku Grabiszyńskim, stanęła też specjalnie sprowadzona na nasze zajęcia nowoczesna, designerska siłownia, skonstruowana specjalnie dla dzieci, by zachęcić je do ćwiczeń i dać maksimum korzyści zdrowotnych przy zachowaniu pełnego bezpieczeństwa. Jedna z treningowych stacji oferowała dodatkowo pełen wachlarz ćwiczeń ogólnorozwojowych.
A dla relaksu – były i koce na trawie, i książka, śpiewające ptaki i relaksujący, swobodny piknik – jeśli już ktoś nie ćwiczył (choć to prawie nie możliwe 🙂 ). Mimo przeciągania liny i zdrowej rywalizacji rodziców (szczególnie tatusiów 🙂 ) – udało się połączyć pokolenia! PoZdro dla naszych Rodzin!