Sport to zdrowie, a wspólne ćwiczenia to wielka frajda! W niedzielę 6 września mieliśmy przyjemność uczestniczyć w rodzinnych zajęciach sportowych w Gdyni. Dzięki współpracy z Calyso Gdynia Klif, skorzystaliśmy między innymi z porad doświadczonych instruktorów, którzy przygotowali super ćwiczenia dla dużych i małych.

CROSS KIDS Trening prowadzony przez Jakuba Sulimę dedykowany był dzieciom. Trener zaproponował ćwiczenia ogólnorozwojowe, które wpływają na poprawę cech motorycznych oraz sprawności. Dzieciaki uczyły się poprawnych wzorców ruchowych oraz ćwiczyły szybkość, zwinność, gibkość, koordynację, elastyczność i wytrzymałość. Ćwiczenia te pozytywnie wpływają na układ krwionośny, oddechowy, ale nie przeciążają stawów ani mięśni.

Trener Jędrzej Zawal przygotował CROSS TRAINING dedykowany dla ojców. Na tych zajęciach skupilismy się przede wszystkim na podstawowych wzorcach ruchowych, ćwiczeniach siłowych oraz nauce poprawnego dźwigania zarówno na siłowni jak i w życiu codziennym.

Mamami zajęła się trenerka Iza Kotlewska. Przygotowała dla nich ćwiczenia na SUPER POŚLADKI. Zajęcia skupione były na wzmacnianiu dolnych partii ciała, z naciskiem na ujędrnienie i wzmocnienie mięśni pośladkowych. Trening skończy się intensywnym stretchingiem.

Mamy więc za sobą pierwszy wspólny trening z Uczestnikami i bliskimi Uczestników gdyńskiego programu profilaktycznego* Dziękujemy za tak liczne przybycie, uśmiechy, energię i zaangażowanie. Cieszymy się, że postanowiliście spędzić z nami niedzielne popołudnie. Trenerom z klubu Calypso Fitness Gdynia Klif dziękujemy za intensywny trening, który sprawił wszystkim ogromną frajdę ?.

Już nie możemy doczekać się kolejnych wspólnych zajęć!

*Zajęcia organizowane w ramach programu polityki zdrowotnej pn. „Program polityki zdrowotnej w zakresie profilaktyki i leczenia nadwagi i otyłości w populacji młodzieży w Gminie Miasta Gdyni na lata 2018 – 2020”. Program jest finansowany w całości ze środków Gminy Miasta Gdyni.