W ostatnią niedzielę, 13 grudnia,  w lubelskim Centrum Sportu Akademos, odbyły się kolejne bezpłatne zajęcia sportowe dla uczestników programu PoZdro! oraz ich rodzin. Przybyło na nie ponad 50 osób.
Tym razem zespół Fundacji Medicover zaprosił swoich podopiecznych na siłownię. Spotkanie poprowadzili specjaliści aktywności fizycznej PoZdro! – Paweł Bartuzi i Tomasz Bala. Niespodzianką przygotowaną dla wszystkich był udział w zajęciach Marcina Kosińskiego, byłego reprezentanta Polski w koszykówce. Nasz Mistrz Sportu PoZdro! wspierał prowadzących i dzielił się swoją wiedzą trenerską z przybyłymi na spotkanie rodzinami.
Oprócz ćwiczeń ogólnorozwojowych z własnym ciężarem ciała, przeprowadzono też elementy treningów z wykorzystaniem sprzętu dostępnego na siłowni. W ruch poszły rowerki stacjonarne, bieżnie i steppery. Instruktorzy pokazali również jak działają i do czego służą m.in. atlas, rzymskie krzesło, wyciągi czy motylek.
Na zajęciach każdy mógł rozwiać swoje wątpliwości związane z tego rodzaju treningiem, nauczyć się korzystać z urządzeń z głową i przełamać lęk przed pierwszym wejściem na siłownię.