Jeśli Twoim zdaniem Fundacja Medicover robi pożyteczne projekty i akcje, możesz zagłosować na nasz Raport z Działań w 2017 roku ☺ – nasza publikacja bierze udział w konkursie na najlepsze RAPORTY SPOŁECZNE. Oceniane są raporty z zakresu społecznej odpowiedzialności/zrównoważonego rozwoju, raporty zintegrowane oraz sprawozdania na temat informacji niefinansowych firm i organizacji.
Czy wiesz, że Fundacja Medicover oprócz Programu PoZdro! zrealizowała dotąd ponad 200 projektów i akcji wolontariackich, udzieliła wsparcia około 800 instytucjom, fundacjom i ośrodkom, pomogła ponad 62000 osób, angażując 2700 wolontariuszy?
Ostatni rok pracy Fundacji to wiele inicjatyw na rzecz kształtowania pozytywnych postaw prozdrowotnych. Nasze działania z 2017 r. zawarliśmy w Raporcie Społecznym, który wydajemy co roku. Ubiegłoroczny Raport Fundacji Medicover przedstawia nie tylko to, czym jest i co działo się w PoZdro!, ale i… nieco więcej ☺ Mamy nadzieję, że zechcecie się z nim zapoznać oraz zagłosować na najlepszy Waszym zdaniem Raport w Plebiscycie.głosowanie internautówGłosowanie jest bardzo proste i szybkie:

1. W głosowaniu internautów udział można wziąć do 17 września br. poprzez formularz dostępny na stronie http://raportyspoleczne.pl/zaglosuj-na-raport/ i wybrać 3 najlepsze Waszym zdaniem raporty.
  2. W oknie pod raportami należy podać swój adres e-mail, na który Organizator prześle @ z linkiem potwierdzającym oddanie przez Was głosu.
  3. Klikacie w otrzymany link. W ten sposób głos zostaje potwierdzony.

W Fundacji prowadzimy projekty, poprzez które chcemy pomagać, przekazywać wiedzę, pogłębiać prozdrowotną świadomość młodzieży oraz jej rodziców, wywoływać radość, satysfakcję z przełamywania własnych ograniczeń, budzić chęć do uprawiania sportu i pasję zdrowego stylu życia. Walczymy z cukrzycą typu 2 i chorobami cywilizacyjnymi oraz zaszczepiamy przekonanie, że lepiej zapobiegać niż leczyć.
Wśród podjętych przez nas inicjatyw, w 2017 przeprowadziliśmy m.in. remont Interwencyjnego Ośrodka Preadopcyjnego w Otwocku dla najmniejszych maluszków (0-1), które nie mają rodziców. Zachęcamy do obejrzenia niesamowicie wzruszającego filmu z tego przedsięwzięcia.

Od 2013 roku organizujemy w czerwcu Rajd Rowerowy pod hasłem „Razem przeciwko cukrzycy typu 2”. Podczas rajdu wolontariusze Fundacji przemierzają Polskę od Tatr po Bałtyk zachęcając swoim przykładem do zdrowego trybu życia i aktywności fizycznej, a równocześnie w tzw. Niebieskich Miasteczkach – przystankach na ich drodze – prowadzone są bezpłatne badania dla lokalnych społeczności.
Fundacja Medicover w 2017 r. to również projekty wolontaryjne i społeczne takie jak m.in. odnowienie Ośrodka dla Osób Niepełnosprawnych „Otwarte Drzwi” w Warszawie współtworzenie ONKOBIEGU, wsparcie Domu Samotnej Matki w Białołęce. To także ważne akcje profilaktyczne, np. kampania „Bezpieczne Opalanie” prowadzona wraz z Ministerstwem Zdrowia oraz „Bezpieczni na starcie, zdrowi na mecie”, której celem jest poprawa bezpieczeństwa w miejscu pracy. W 2017 roku zrealizowaliśmy również 2 edycje konkursu Queen Silvia Nursing Award, która ma na celu wyzwolenie kreatywności studentów pielęgniarstwa i zaangażowanie ich w usprawnianie opieki nad osobami starszymi i cierpiącymi na demencję.
Dziękujemy za Wasze głosy! ☺
#ZagłosujNaRaport #raportyspołeczne